Blummenfelt smadrer Ironman Verdensrekorden!

22. november 2021

Teams / Riders

Kristian Blummenfelt overraskede endnu en gang triatlonverdenen og toppede sin olympiske guldmedalje i Tokyo tidligere på året med en sejr og rekordtid i sit første forsøg nogensinde på en fuld Ironman-distance. Den Giant-sponsorerede triatlet vandt Ironman Cozumel med en tid på 7:21:12, hvilket knuste den tidligere hurtigste tid for en fuld-distance-Ironman.

Efter at have vundet guld i Tokyo i juli, satte Blummenfelt sigtet mod at køre sin første Ironman-distancebegivenhed. Indtil i år havde nordmanden fokuseret på sprint og olympiske distancebegivenheder. Udover den olympiske sejr vandt Blummenfelt også dette års World Triathlon Championship , som fandt sted i august i Edmonton, Canada.

Blummenfelt valgte Cozumel, Mexico, til at få sin Ironman-debut, en del af en plan om at øge og målrette mod flere langdistancebegivenheder i 2022, inklusive Ironman World Championships i Kona. Den 27-årige fik en hurtig start og gennemførte den 2,4-mile svømmetur på andenpladsen, kun 2 sekunder efter den tidlige leder Paul Schuster fra Tyskland.

Derfra lagde Blummenfelt fra med en dominerende tur på sin Trinity Advanced Pro- cykel. Da han kørte med et CADEX WheelSystem og sin Giant Rivet TT- hjelm, kørte han 112-mile-distancen på 4:02:40, det klart hurtigste cykelsplit.

Det satte Blummenfelt op til at løbe af med sejren. Nordmanden løb marathon-distancen for første gang og fejlede aldrig og knuste de 26,2 miles med en utrolig tid på 2:35:24.

Blummenfelts rekordtid gav ham en sejrsmargin på 15:23 over andenpladsen Ruedi Wild fra Schweiz. Schuster blev nummer tre, 20:20 fra Blummenfelts tid.

Med OL-guld, en verdensmestertitel og nu en rekordstor Ironman-sejr, er der ingen tvivl om, at Blummenfelt har været stjernen i triatlonverdenen i 2021. Nu vender nordmanden sin opmærksomhed mod 2022, mens han ser ud til at fortsætte sit utrolige løb.

Share